Merna dames met 3-1 langs Impala

Vrijdagavond kon Merna haar tweede achtereenvolgende overwinning bijschrijven. In een koude hal in Leek werd gewonnen van Impala.

“Vooraf hadden we ervoor getekend, al had het eigenlijk 4-0 moeten zijn” verklaarde aanvoerster Sietske Jongsma na afloop. “Het was een wedstrijd in de herfstvakantie en twee speelsters waren afwezig.  We moesten op zoek naar vervanging.  Maar gelukkig konden Wendel de Boer en Linoes Ekster invallen”.  Laatstgenoemde startte gelijk in de basis.  Ze moest even wat zoeken naar haar rol, aangezien zij normaal spelverdeelster is en nu opeens als buitenaanvalster moest optreden. Maar ze deed het prima.

In het begin van de eerste set ging het redelijk gelijk op.  Halverwege nam Impala steeds meer het initiatief en bouwde door een goede serve, een steeds grotere voorsprong op. Merna wist niet goed te reageren en verloor deze set vooral door eigen fouten, eigenlijk onnodig, met 25-19.  In de tweede set herstelde Merna zich, al lag de pass, net als in de eerste set, nog steeds niet geweldig. Spelverdeelster Andrea Egberts moest veel loopwerk verrichten om de set-ups goed kwijt te kunnen. Maar de leenster dames waren duidelijk de bovenliggende partij. Vooral de aanvallen door mid, met Saskia Voogd en Sanne Vogel die een prima wedstrijd afleverde, waren vaak onhoudbaar. Mede daardoor werd deze set met 19-25 werd gewonnen. In de derde set kwam Wendel de Boer voor Linoes Ekster in het veld. Dit veranderde niet veel aan de wedstrijd. Merna bleef de betere ploeg en met 17-25 en 18-25  werd de wedstrijd winnend afgesloten. Met deze winst komen de leenster dames op de 5e plaats en doen het daarmee prima. Zeker als men bedenkt dat Merna nu een klasse hoger speelt dan voorgaande seizoen. Er volgt nu een rustperiode van drie weken, want op 13 november staat pas de volgende wedstrijd gepland. Dan moeten men in Groningen tegen Veracles.