In een zeer spannende ontmoeting wisten de dames van Merna met 3-1 de overwinning te grijpen op Oranje Nassau uit Groningen. Het zou een zware wedstrijd worden tegen het op de 3e plaats staande  Groningse dames, maar uiteindelijk was Merna de terechte winnaar.

Coach Jan Willemse was uitermate tevreden: “De overwinning is heel mooi, maar de wijze waarop die werd behaald vind ik het mooist. Het team verdient een groot compliment. We hebben als team alles gegeven en laten zien dat we prima volleybal kunnen spelen”.  Het was inderdaad een goede wedstrijd van beide kanten en zeker ook van de kant van Merna, waar niet alleen de speelsters van hebben genoten, maar ook het vele publiek dat de Leenster dames ondersteunde. Oranje Nassau is een prima ploeg met misschien wel meer kwaliteiten dan Merna, maar de Leenster dames stelden daar veel vechtlust tegenover. Vooral Karien Sterken speelde een zeer goede wedstrijd.

Vanaf het begin wilde Merna laten zien dat ze er een echte wedstrijd van wilde maken. Toch kwam men in de 1e set op een kleine achterstand. Pas bij de stand 21-21 kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte. Merna ging door en bereikte met 24-22 als eerste een setpunt. Dit punt kon nog niet worden benut, maar doordat Oranje Nassau in het net serveerde, haalde Merna de set met 25-23 binnen. Ook in de 2e set gaven de beide ploegen elkaar niets toe. Maar bij een stand van 20-20 hadden de Leenster dames het even niet. Oranje Nassau profiteerde en won deze set met 22-25.  In de 3e set pakte Merna de draad weer op . Met veel vechtvolleybal en gaan voor elke bal was Merna de ploeg die met 18-14 een  gaatje wist te slaan. Men kon dit vasthouden en wist de set met 25-21 over de streep trekken.

In het begin van de 4e set verloren de Leenster dames even de grip. Oranje Nassau liep zelfs uit naar 7-12. Weer vocht Merna zich terug. Mede als gevolg van een paar geweldige harde aanvallen op mid van Saskia Voogd, kwam Merna weer langszij en pakte zelfs met 20-19 de voorsprong.  Merna moest zich nog wel even herpakken, toen spelverdeelster Andrea Egberts zich met een kuitblessure moest laten vervangen door Paula Batema. Beide ploegen wilden niets voor elkaar onderdoen en er ontstond een prachtig volleybalgevecht. Gesteund door het vele publiek waren de leenster dames uiteindelijk met 25-23 de sterkste.

Over twee weken moet Merna naar Groningen voor de returnwedstrijd, daar hopen de dames zich op dezelfde manier te manifesteren en zal het er weer spannend aan toe gaan.