Over Ons

Voorzitter Anita Jongman aan het woord!

Welkom bij onze bloeiende volleybalvereniging A.V.V MERNA!

We zijn blij dat je onze site hebt gevonden. Vanaf zondag 7 februari zijn we weer in de lucht en met trots! Een nieuwe website, een nieuw logo, kortom een hernieuwde start van Merna!

Ik neem je als voorzitter even kort mee in onze geschiedenis. 10 a 15 jaar geleden stond onze vereniging er niet goed voor. Dankzij heel veel betrokkenen van Merna, is het ons met elkaar gelukt om financieel de boel weer op orde te hebben. We hebben met heel veel leden en betrokkenen gewerkt aan een sociale vereniging waar volleybal de kern is. Waar ruimte is voor gezelligheid, plezier en uitdaging.

Senioren
De gezelligheid en het plezier is weer terug. We zijn met meer dan 100 leden een bloeiende vereniging met een ruime sporthal met 3 velden. De uitdaging is er ook weer. Ons 1ste  heren team speelt in de 1ste  klasse en doet daar erg goed mee. Ons 1ste  dames team speelt in de 2de klasse en streeft naar hoger. Naast uitdaging is er ook de gezelligheid. Dat mag je ontdekken bij alle teams. We hebben zelfs bij de heren en de dames een recreanten team die spelen om het spel en de sociale toegevoegde waarde van onze teamsport en het gezellig napraten in de kantine.

Jeugd
Bij de jeugd hebben wij 4 teams waar we heel bewust rekening houden met sociale contacten en niveau. Onze vereniging heeft de jeugd hoog in het vaandel. Dat is immers onze toekomst. We vinden doorstroming van de jeugd naar onze seniorenteams een must. De jeugd verdient de kans om door te kunnen stromen naar dat team waar ze graag heen willen. Daarom is het ook heel bijzonder dat de senioren zich volledig inzetten om de jeugdteams te trainen.

Kom bij Merna
Ben je nieuwsgierig hoe het is om bij Merna te volleyballen, kom naar de sporthal en doe mee! Je kunt ook je mailadres achterlaten en wij leggen je graag uit wat er mogelijk is.

Nieuwe kennismaking met oud leden van Merna
Nu wij weer terug zijn met een vernieuwde start van Merna zoeken we de uitdaging van vroeger. Wanneer je in het verleden bij de jeugd speelde was het toch wel een droom later te spelen bij het hoogste team. Of die droom werkelijkheid werd was niet zo belangrijk. Alleen al het opzien naar de mogelijkheid waar je naar toe kon werken wanneer je dat wilde.

Onze oorsprong ligt in Wehe den Hoorn, in de oude gymzaal, die nu plat is geschoven. De thuiswedstrijden werden in Warffum gespeeld. Daar stond een sporthal die voldeed aan de Nevobo eisen.

Namen als Jan Leegstra, Dick Frieling, Fokko Dijksterhuis, luida Frankes, Gerben Mulder, Wieger van der Steeg, Elzo van Kampen, Jan Veerman, zullen de echte volleyballers goed herinneren. Zij speelden in de 2dedivisie!

Het lijkt ons natuurlijk geweldig om weer iets van die tijd te mogen beleven. We willen graag met onze talenten van vroeger in gesprek. Wat kunnen we van ze leren wanneer we praten over de toekomst van Merna!

Oproep oud leden;
Ben je lid van onze vereniging geweest en wil je graag op de hoogte blijven van jouw oude vereniging? Laat je email adres achter en wij houden je op de hoogte van Merna.

Trots
Maar voor nu ben ik trots op onze vereniging. We hebben zoveel actieve leden die training geven, in de activiteiten commissie zitten, in de technische commissie of in de pr-commissie. We hebben zelfs scheidsen die alleen bij onze vereniging betrokken zijn om te fluiten. Zelfs mensen die niet lid zijn, maar toch training geven. Dat is toch heel bijzonder. Ik ga geen namen noemen want dan wordt de rij te lang.

5 jaar geleden kwam ik Anita Boersma tegen bij de Jumbo en die zei tegen mij, Anita is volleybal niet wat voor jou? Daar eens over nagedacht, volleybal schoenen gekocht en Anita opgebeld “ik ga met je mee”. Daar ben ik blijven hangen, omdat het een gaaf spelletje is dat volleyballen. Maakt niet uit op welk niveau. En dat nazitten in de kantine heeft me veel bekenden en vrienden gebracht in Leens en omstreken. Dat heb ik aan Merna te danken en dat gun ik aan vele anderen. Daarom heb ik daarna ook al meerdere mensen gevraagd is volleybal niet wat voor jou? En meerderen gingen mee.

Voor nu hoop ik dat de Corona ons allen gauw gaat verlaten en dat wij dit prachtige spelletje weer gaan spelen met elkaar. Doe jij ook mee binnenkort?

Namens iedereen van Merna wil ik je graag welkom heten! Wij zijn er voor je in de sporthal te Leens. Tegenover het zwembad. Makkelijker kunnen we het jou niet maken.

Sportieve groeten van Anita Jongman, voorzitter AVV Merna
Tel 06 25 07 74 36

Loading