HEREN 1 KAMPIOEN!

Na een lang, spannend seizoen is H1 gisteravond kampioen geworden in de promotieklasse A. Op de laatste speeldag waren er nog 3 teams met kans op het kampioenschap. Onze heren waren de laatsten die moesten spelen en stonden op pole position voor het kampioenschap. Twee gewonnen sets zouden genoeg zijn tegen Set Uppers in Winschoten. Genoeg redenen om zoveel mogelijk supporters op te trommelen voor aanmoediging en om samen een feestje te kunnen vieren!

De tribune zat vol met supporters die meegereisd waren met de bus en mondjesmaat druppelden er meer supporters binnen die op eigen gelegenheid kwamen kijken. Vanaf het veld was het een mooi gezicht om ongeveer 50 Mernafans op de tribune in Winschoten te zien!

De wedstrijd begon om stipt kwart voor 7 met de opslag van Merna. Al snel hadden de mannen een voorsprong van een paar punten, maar in het spel was duidelijk de nodige spanning te zien. De passing was onnauwkeurig, het spel was rommelig en er zaten foutjes verweven in het spel. De voorsprong van ongeveer 5 punten bleef de gehele set op het scorebord staan tot de laatste paar punten… maar de set werd gewonnen met 23-25. Nog 1 set te gaan voor het kampioenschap!

De 2e set verliep nog moeizamer dan de eerste… lange tijd liep Merna achter de feiten aan en op een gegeven moment stonden de mannen achter met 21-16. Door aanmoedigingen van de massaal meegereisde fans en een tactische wissel kropen de mannen uit een dipje. In de extra tijd van de 2e set werd het kampioenschap veroverd. De set werd gewonnen met 25-27. Uiteraard met een klein feestje tot gevolg!

Een Kampioenschap gaat je niet in de koude kleren zitten. De scherpte was weg en de wissels moesten in het spel komen.  Het spel was nog slordiger dan de eerste 2 sets en de 3e werd verloren met 25-20.

In de 4de set werd de draad van de afgelopen weken weer opgepakt. Het spel was weer beter, maar toch ging het spel telkens gelijk op tot 13-13. Spannend bleef het tot de laatste bal toe. Op 19-24 kwam er een wissel waardoor de Set Uppers terug kwamen tot 1 punt. Op 23-24 was het uiteindelijk de nieuwe sterspeler die het winnende punt binnen sloeg zodat er hard gejuicht werd in het veld en op de tribune! Het feest werd samen gevierd en vanaf de tribune werden de heren beladen onder confetti en glitters. Het feest ging nog lang door in de kantine.

Loading